Hello and welcome to beautiful Blogtrotter.ro.

Archive for January, 2010

cinamon dreams and orange flavour tears

Ei, si iar vine zapada cu stralucirea ei cu tot, cu craciunul cu vert-rouge-ul lui natural…cu happy Xmass scris pe felicitari in loc de Craciun Fericit. |De curand am fost intrebata iar dupa, as putea spune aproape 2 decenii dce viata  : “tie ce iti place mai mult, Craciunul sau |Pastele?” Am raspus cald , insa nemultumitor : pai, nu pot sa compar. Amandoua…si deja in minte refaceam lista cu plusuri si minusuri: Pastele cu Viata si verde si flori de primavara, noapte de inviere calda si rece ,lumanari stinse de roua , prima receala din an cu transpiratie cu iz de margaritar…

Si Craciunul cu visele de ciocolata si scortishoara  si mere coapte, cu raceala cu nas rosu si lacrimi cu aroma de portocale. Stiu, pentru ca mi le inghit cu noduri si apoi zambesc acru, amirandu-mi zambetul iepuresc in rotunjimea globuletului meu preferat.

Unii se vor chinui desart sa faca emisiuni de televiziune sa redacteze “texte profi” care sa introduca accidentele stradale si fotbalul in atmosfera de Craciun iar eu simt ca imi pierd vederea… probabil de la febra. petele de culoare prost asortate  ce se agita pe ecran se topesc intr-un scurt vis de ciocolata, calda, cu aroma de scortisoara in care imi inmoi biscuitul amarui-migdala.

As vrea o rochita vaporoasa dar in care sa nu imi fie frig, eventual sa imi pun pe umeri paturica galbena si in picioare totosii crosetati de bunica si sa  umblu prin zapada fara sa ma ud. Undeva in zare asteapta un brad impodobit. De data asta eu sunt cea asteptata. Sunt Craiasa Anului iar ei toti  ma asteapta pe mine. Paturica e o mantie iar totosii se transforma in cristal cu fiecare pas. ..

…asa m-am trezit din vis.. Urasc soferii isterici . “De ce claxonezi idioate’ nu vezi ca toti in fata ta sunt blocati??”

Mi-au inghetat virful nasului si urechile si visele cu ochii deschisi si  ideile in cap si ratiunea si cumpatarea. Inertia a luat o cu totul alta forma. E ca un virus nevazut .E mai rea ,mai acuta,  mai periculoasa . De parca cu totii au uitat cat de dificila e zamislirea unui vis, iar urmatoarea teorie conspirationista  vizeza uciderea in masa a visatorilor.

Acasa… Acasa, lumina difuza din colt lumineaza  un chip de copil. Zambesc . Mi-e teama ca zambetul  meu e strident si zgomotos si ma opresc. Miros cojile de portocala de pe masa si imi inghit lacrimile . Lipesc repede felicitarile pe care le scrisesem cu o zi inainte si incerc sa imi aduc aminte unde e cel mai apropiat oficiu postal. Le voi expedia maine. Ma dezbrac si intru sub patura. E cald. Imi asez capul greu pe perna . Acum  poti sa te opresti din visare. Dormi, doar dormi. Si nu visa nimic.

Apoi iti urez” sa te trezesti si sa traiesti ,un vis frumos.”

Posted on 4 January '10 by admin, under Uncategorized. 2 Comments.