Hello and welcome to beautiful Blogtrotter.ro.

quo quo scelesti ruitis ????

Gracefully accepting defeat
I stand on my own two feet
I look down and i see you
I look up and i see through!”

Incepusem sa scriu un post glorios. Un fragment care sa marcheze o trecere , evolutia de care ma tot agatam in speranta ca “va fi mai bine” candva, ca razboaiele dintre El si Ea, dintre Ei si Ceilalti, dintre caini si pisici dintre oameni si cei mai putin oameni se vor opri toate.
Speram ca diferitele nuante de gri in care ne balacim zi de zi se vor fi limpezit si vom sti atunci a ne aseza fiecare pe patratica lui, alba sau neagra. Vedeam clar o tabla de Sah cu piesele bine aliniate pentru un nou joc ; un joc, nu o lupta ;un joc cu reguli si cu piese valoroase dar si cu pioni .E atat de frumos acesti joc, si nimeni nu mai vrea sa joace…poate doar nebunii.

Cateva imagini imi distrag atentia.
Stirile TV puse pe mute afiseaza cu litere mari de tipar ca presedintele tarii a fost suspendat. Clipesc nedumerita si recitesc titlul. Ma intreb ce au putut sa-i faca de si-a iesit din minti si cine stie ce gest nesabuit l-a acuzat… Ce abuzuri au avut loc in acest rastimp, in zilele in care eu nu am urmarit nimic din ce se intampla in jurul meu decat poate fugitiv prin intermediul panourilor de la metrou?
Simt ca trebuie sa ma ridic si sa beau apa. Apa nu mai e.
Ma indrept spre chiuveta si dau drumul la robinetul de apa rece la maxim. Incepe sa curga lent. Apa e calduta.

Ma spal pe maini pe gat si pe fata si ma sterg pe maiou. Il dau apoi jos si imi pun o rochita de plaja. imi iau geanta si ies.
Vreau sa vad lumea caci imi tiuiau urechile de atata liniste.

Deschid usa de termopan de la parter si aud vuietul strazii . E in jur de ora 9 seara si soarele arde rosu -fucsia! Inspir greu si ma avant prin in aerul gros ca o cerga.
Zeci de masini se rostogolesc turate la maxim pe asfaltul gumos. Pasesc pe zebra: alb , negru, alb , negru, tare, moale, tare moale. SAfe! Inca o zebra si ajung la sursa de apa rece..

Ies din magazin cu prada in punguta biodegradabila si trag o dusca . Acum, ma avant parca cu ceva mai mult curaj catre zebra.
E rosu. Astept.
Masinile zoresc prin fata mea in toate directiile dar soarele e mai palid parca. Pare bolnav, bandajat.Se stinge pe ziua de azi.
Pe trotuar, in spatele meu, aud un scrijelit curios. Ma uit sa vad ce e. Vad un scaun cu rotile cu o roata lipsa. Se misca.
Eu stau.
E verde. Masinile se opresc. Scaunul cu rotile isi continua drumul scrijelind asfaltul.
Eu stau.
E iar rosu .Scaunul cu o roata lipsa continua scrijelitul de data asta acompaniat de claxoane.
Eu stau.
Scaunul ajunge la bordura. SAFE!
Masinile vuiesc nervos prin fata mea ca vagoanele unui marfar. Ultima imi arunca o pala de vant care aproape ma arunca pe spate.
Raman in picioare. E verde. Pornesc.
La bordura ma opresc scotocesc in geanta si scot o hartie. O intind scaunului cu o roata lipsa:
“Nu stiu cat va ajuta ca nu ajunge de-o roata noua, dar poate macar pentru apa. E foarte cald.”
“Hahah , am mai primit bani azi. In drum spre guvern. Acolo mergeam dar mi s-a stricat. Am si carjele dar nu vreau sa las carutul ca rotile din spate sunt inca bune! dar nici nu pot sa-l car ..asa ca il tarasc . Am lucrat 38 de ani in uzina domnisoara sau doamna si nu am pensie. Vor cica sa imi dea de handicapat dar eu nici nu vreau sa aud . Vreau pentru anii munciti sa primesc. Mi-au promis carucior nou de la crucea rosie. Am mers sa il iau si mi-au zis sa revin. Si acolo trebuie sa lasi ceva sa ai prioritate… Asta nu pentru unul nou, nuuu. Tot unul vechi dar mai bun. Au multe , dar nu le dau decat daca iti vine randul cica. Al meu nu mai e bun dar nu mi-a venit randul. Dar eu tot ma duc la guvern si stau acolo in fata sa ma vada . Asa fara o roata. Am fost la miting si am mai primit bani . Dar asta pentru ca sunt cu camasa albastra din fabrica pe mine si fara un picior , dar nimeni n-a vazut ca nu am nici roata! Hahah. Asta e. Am si apa si mancare aici in punga dar multumesc, pastrez banii. Asa in cateva zile imi cumpar singur carucior, dau o spaga la un spital si imi dau ei unul. Dar de dus tot ma duc la guvern ! Pentru ca am 38 de ani in uzina: maistru , nu zic si inginer ca de cate ori am tinut loc inginerului…si asa se intampla cand incerci sa faci mai multe lucruri deodata, esti neatent si se intampla. Fara protectie, ramai fara picior. D’asta ma duc. 38 de ani -pentru asta vreau pensie.”

-”Eu ..imi pare rau ca nu va pot ajuta cu roata , iimi.. ”
“Ma descurc si asa! Eu va multumesc ca ati observat si va urez o seara buna domnisoara sau doamna” .

-”Mmmultumesc.. aveti grija cu masinile..va rog”.

Posted on 9 July '12 by admin, under Urban.

3 Comments to “quo quo scelesti ruitis ????”

#1 Posted by ich (12.07.12 at 16:07 )

i am so gonna miss u….

#2 Posted by ich (05.09.12 at 15:45 )

hei..mai posteaza si tu ceva..:d..
si poze pe picasa..:d..

pup..

#3 Posted by admin (10.09.12 at 16:04 )

mai greutz dar vine..