Hello and welcome to beautiful Blogtrotter.ro.

nota de mantisa

Deschid ochii intr-un univers abstract, atemporal; imi scutur fiorul rece de pe spinare si privesc in jur.Aud soapte din ce in  ce mai aproape, mai clar. Imi provoc auzul, insa in zadar caci cei ce se afla dincolo de perdeaua de bruma vorbesc o limba straveche, magica, care se spune ca exprima totul. Umbrele strapung  ceata si se scurg domol catre mine intinzand brate de alabastru, chemandu-ma sa le ascult incantatia. Frumosi castalieni isi incep astfel meditatia  pregatindu-mi daruri de pret.
Imi parasesc, parca plutind tronul de ramuri si flori inghetate, tarandu-mi trena pictata cu mii de simboluri confuciene. Pasesc fara ca talpile sa-mi ating solul iar ceatza se ridica dezvaluindu-mi zeci de trupuri de alabastru invelite in fasii de lumina; chipuri de copil, ochi intrebatori, buze care soptesc rugaminti fierbinti. Universul se transforma cu fiecare pas pe care-l fac: mii de viori isi sculpteaza forma din trunchiuri de copac, pietrele se randuiesc in lumina devenind clape de pian, firul ierbii se inalta si asteapta sa devina arcus, frunzele cad in clinchet pe pamant. Totul orbitor, in ritmul incantatiei-oda pe care tinerii cu bucle angelice mi-o inchina. Imi aseaza trupurile lor la picioare si ma invita sa calc, sa le ating , imi indreapta pasii catre fantana in care sa imi scald gleznele obosite…
Imi privesc reflexia conturandu-se in oglinda apei iar in clipa aceea inteleg:” o, Erato…
Ma prabusesc sub greutatea mantiei ce imi acopera umerii, reusind cu un ultim gest sa ma agatz de trupul din stanga mea si imediat ma simt ridicata. Stapunsa de caldura, sarut buzele ce imi rostisera numele si gust…marea. Ma aseaza pe pat de mirt si imi intinde hartie de pergament si o pana muiata in cerneala rosie. Se indrepta apoi catre pian. “Adagio”,  zambeste iar degetele incep sa mangaie clapele. Il privesc indelung apoi incep sa scrijelesc pe hartie :” Purifica-ti inima si iti vei spulbera framantarile vulgare…”

Posted on 2 July '08 by admin, under Uncategorized.