Hello and welcome to beautiful Blogtrotter.ro.

ma cheama lola

Ii vad cum roiesc in jurul ei in tipicul lor dans initiatic. Se rostogolesc in parfumul ei, fac lupinguri si picaje incercand sa-l inspire printre replici. Ei sunt prietenii lui, cu ochi mari zgaiti gata sa jure ca sunt la fel de treji ca atunci cand au plecat de acasa. Are un nume usor de retinut; el le povestise deja destule despre weekend-ul petrecut la cabana cu noua lui iubita. Si totusi cu totii o intreaba pe rand acelasi lucru:” Cum te cheama?”. Iar ea zambeste candid rotunjundu-si gura si rostind mult asteptatele silabe:LO -LAA.
Stiu ei foarte bine cum o cheama insa nici unul nu pare a se satura sa o vada rostindu-si numele si astfel se arata interesati, dornici de… conversatie. Nu se grabesc sa-i solicite inteligenta nu -si doreste nimeni nimic mai mult decat ca imaginea ei dandu-si parul dupa ureche si aplecandu-se sa asculte intrebarea, sa se desfasore la nesfarsit, cu incetinitorul.  Superstar in devenire sau “one hit wonder” acum scena este a ei iar ea stie foarte bine asta. Privesc lenes tabloul din jiltul meu de la masa alaturata barului si decid sa mazgalesc ceva pe un colt de servetel. Ceva care sa imi aduca aminte mai tarziu-titlul melodiei care se tanguie pe fundal. Ridic privirea inca odata tragand din tigara de foi si vad siluetele topindu-se in penumbra rosiatica a barului. Se misca lent, in cercuri largi trecute. Imi slabesc un pic cravata, oricum e pusa de efect…si imi continui mazgaleala turmentata pe bucata de hartie care absoarbe mult prea multa cerneala. Literele se intrepatrund. Ar fi mai bine sa schitez ceva vag . Nu gasesc ca representare decat Saturn cu cei “N’” sateliti ai sai. Imi incolteste un zambet pe buze si termin prin a trasa o linie dreapta, cat de dreapta posibil si apoi 9 mici cerculete de-a dreapta si de-a stanga ei.

Cum poti simti parfum de iasomie in duhoare puturoasa a unui club in care se fumeaza mai mult decat se bea? Ei bine poti. Si precum gustul de madlena in amintirea unora, parfumul de iasomie ma arunca in trecut, in dulcea amintire a unei tinereti mai mult sau mai putin indepartate. Tresar.

 ” M-ai desenat?”  Ridic ochii. Iar ea ii coboara curioasa catre servetelul de sub palma mea.

Zambesc: ” DA.. iti place? title=”lola2.JPG”>lola2.JPG

Posted on 17 August '09 by admin, under Urban, idilice.