Hello and welcome to beautiful Blogtrotter.ro.

Alias sau noul irascibil EU

Numele meu este John.,.. sir.. John si sunt dintr-o alta lume. Da, sunt dintr-o epoca in care onoarea, respectul, eleganta modestia sau ambitia aveau un cu totul alt sens.  Pentru cei ce ma cunosc abia acum, sunt doar John.  Sunt doar umbra confuza a unei personalitati candva demne de admiratie. Ma regaseam in romanele de capa si spada pana de curand, acum stimate amfitrion, sunt curva lor preferata.”
De data asta chiar n’aveam idee cum sa incep aici. Nu voiam sa -mi fac iar sorcova doar pentru a striga “Ahoo mai aude cineva??” Imi dadeam peste mana de fiecare data cand ma apropiam de tastatura si imi muscam buzele sanatos incercand sa-mi tin in frau impulsul de a injura si improsca la randul meu cu citate semiostile cu link direct catre propria-mi pagina in blogurile “cu tiraj”. Asta deoarece, pentru un dram de libertate, jurnalistii si-au cam luat talpasita , care-ncotro si ingroasa liniile multinationalelor sau flamanzesc freelancereste, varsandu-si independenta si autenticitatea in blogurile personale.
Oamenii simpli ca noi nu isi omoara zeii. Noi credem orbeste, cugetam insa din cand in cand si ne trezim singuri, meditand la ecourile propriilor nostre ganduri . Atat a ramas.”Cand supusii isi epuizeaza adorarea, credinta se stinge ,caci ea e faurita din fervoarea adoratiei lor”.  Iar cand Credinta  se stinge, divinitatile sunt cele care mor, nu?  Recunoasterea lor devine inutila.
Cu cat absurdul balciului in care ne invartim zi de  zi devine mai dens cu atat ar trebui sa se nasca si sa turuie cat mai multi d’al de Eminescu. Nici surle , nici trambite nu-i mai invie insa! Alunecam pe corabia nebunilor catre marea cunoasterii intrinsece stavilita de un non sens critic care ne da ceva de citit din cand in cand.
Se judeca inca daca s-a spus oare, tot ce era de spus; asa ca toti se trezesc peste noapte opinionati,  invrajbiti de logoree si indreptatiti sa critice tot.  De exemplu: Eminescu da sau nu -poetul natiunii “-tema de gandire pentru”inteleptii  “ramasi cu titulatura. Poate Vadim, ca cica e viu inca si de el au auzit si cei multi si fara numar ,fara numar..fara numar.
Sau poate Bacovia ca se potriveste mai bine cu starea natiunii.  Or asta: “Eminescu poet sau sfant ” -propunea cineva canonizarea geniului sifilitic, vesnic razvratit.  Amin! Si sa avem parte de-o moarte frumoasa.
Nu, nu mai avem creatori ci personaje ridicole in insistentele lor de a cocheta artistic, exprimandu-se cat pot ei de sexual pt a atrage atentia  maselor.  Happy end?

Imi plang dorinta de a regasi in ceea ce citesc si vad, patetisme precum : inteligenta fara  infatuare, frumusete  fara ostentatie , incitare fara nefiresc , excitare fara obscen.Si plang, pt ca nu ma mai regasesc . Ti se intampla si tie ?-Nu.
Nu,tu te duci si-ti mai dai o gaura. De data asta in limba ca sa mai poti simti ceva. Ceva care sa te tina treaz in club cu ochii injectati de scarna si cu zambet de hiena in asteptarea carcaselor necrotice.
N-ai motive sa te plangi ca esti nefericit pentru ca n-ai motive sa te simti neinteles, neimplicat si nici macar unic.  Si mai coboara-ti din cand in cand posteriorul de pe calul tau inalt ca sa-ti vezi “superioritatea”. Se gasesc oriunde baieti cu palarie si cravata si fete cu par vopsit rosu morcovetz care sa-ti atzate simturile. E deajuns sa privesti. Aici esti si nu esti singur. Asta e prezentul tau si al multora.  Nu mirosi, ca pute a banal, si nu atinge ca imaginea se strange precum celofanul de vidat borcane, si mai ales nu-i lasa sa-ti vorbeasca ! Glascioarele lor nu sunt nici pe departe atat de incitante precum imaginea pe care o afiseaza. Continua sa -ti tii ochii deschisi  dar sa nu te miri ca ca nu mai simti nimic.
Sau inchide ochii si vei vedea. Nu subestima puterea umanului.  Acel CEVA e numai in mintea ta si fericit, e doar cel ce-l poate regasi zi de zi: de la dimineata cu gust de cafea,  la noapte si asternut cu parfum de dragoste.
P.s A murit Salinger. Intrebare: Cati dintre voi ati citit si ati adorat Kerouac si fara sa fi atins Catcher in the Rye ?
alt=”3434_by_bruce-high.jpg”>

Posted on 17 February '10 by admin, under Uncategorized.